Agenda

Minicursus over “Eten uit de natuur”

In de tijd dat veel mensen al hun voedsel uit de winkel halen, is voedsel zoeken in de natuur is helemaal in. Het ene na het andere boek verschijnt met wat eetbaar is: vruchten, bloemen, planten en paddenstoelen. Op internet vind je websites vol tips. Maar we hebben vaak geen ervaring. Vroeger had bijna iedereen een groentetuin. Dat is niet meer zo. Dus vraag je je af wat is eetbaar, wat niet, want je wil je niet vergissen.. 

Graag hoor je praktische tips. Juist om die reden is er bij Natuurvereniging Eiland IJsselmonde een minicursus opgezet. Ontdek samen wat eetbaar is en waar je op moet letten!

28 juni – Minicursus eetbare planten
I
n het NME Centrum “de Groene Draak” te Ridderkerk, 20-22 uur, zaal open 19:30 uur. Kosten €6 euro voor leden, €10,- voor niet-leden. Aanmelding via excursies@natuurvereniging-ijsselmonde.nl
30 juni – Excursie behorende bij de minicursus eetbare planten

De Natuurvereniging Eiland IJsselmonde inventariseert al meer dan 25 jaar de flora en fauna op het eiland IJsselmonde. In diverse gebieden verspreid over het eiland IJsselmonde wordt de stand van de flora en fauna in kaart gebracht. Daarnaast worden lezingen en excursies georganiseerd om mensen bij de natuur te betrekken.

Natuurvereniging eiland IJsselmonde: info@natuurvereniging-ijsselmonde.nl /  http://www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl

Foto paardenbloem: Bladeren smaken licht bitter zoals witlof en bloemen smaken zoet.