Agenda

Minicursus wilde orchideeën

Dit jaar hebben we besloten om in plaats van een basiscursus een aantal losse lessen te organiseren met daaraan gekoppelde excursies. Het is dan mogelijk aan de losse minicursussen deel te nemen maar men kan er ook voor kiezen om er meerdere te volgen.

Op donderdagavond 7 juni wordt een minicursus wilde orchideeën gegeven met een aansluitende excursie op zondagochtend 10 juni.

Er zijn 40 soorten wilde orchideeën. Ze  zijn mooi, vaak zeldzaam en spreken tot de verbeelding. Maar weinig bloemen zijn zo populair onder natuurfotografen en andere natuurliefhebbers als orchideeën. Het vinden en fotograferen van de bloemen is echter niet vanzelfsprekend. Sommige soorten zijn algemeen in Nederland, maar de meeste zijn veel zeldzamer en alleen te vinden in natuurgebieden.

De kosten voor de losse minicursussen bedragen 6 euro pp voor leden en 10 euro voor niet-leden. De cursus wordt gegeven in het NME centrum de Groene Draak, op de avonden van 20-22 uur. De excursies zijn in de ochtend naar een gebied op het eiland IJsselmonde.

Aanmelden voor de workshops kan via dit e-mail adres.