Agenda

Minister Bijleveld bij Veteranendag Ridderkerk

Zaterdag 22 juni organiseert de gemeente Ridderkerk de Veteranendag. Deze jaarlijkse dag zet de ruim driehonderd Ridderkerkse veteranen in het zonnetje en biedt een gevarieerd programma voor alle Ridderkerkers.

Het programma

Alle activiteiten vinden plaats op en rond het Koningsplein: Het programma opent om 13 uur met de Ridderkerkse zanger Guus Bok. Guus laat via muziek zijn duidelijke klik met veteranen blijken. De Saint Andrews Pipe Band is opnieuw aanwezig en trekt door het winkelcentrum om het publiek naar het Koningsplein mee te nemen. Enkele sprekers houden vanaf 13.45 uur korte toespraken. Een van hen is de Minister van Defensie, mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten. Na de toespraken worden de veteranen die het afgelopen jaar zijn overleden, met een minuut stilte herdacht.

Het hoogtepunt van het programma is het Anjerconcert door de Fanfare Bereden Wapens, aanvang 14.15 uur. Dit 22-koppige orkest van de Koninklijke Landmacht staat onder leiding van dirigent Harold Lenssens. De Ridderkerkse woordkunstenaar Peter Spreekt deelt vanaf 15.30 uur via ‘spoken word’ zijn gedachten over veteranen, vrijheid, vrede en veiligheid. Om 15.45 uur begint een mini-concert van Harmonie Slikkerveer.

De hele middag kan jong en oud een rondrit maken met een historisch voertuig van de stichting Troepenmacht In Suriname (TRIS). Kinderen kunnen zich ook laten schminken.

Foto: Rijksoverheid/Arenda Oomen