Agenda

M!N! Muziek voor de allerkleinsten

Op 14 november start Muziekschool Ridderkerk met de korte cursus M!N! Muziek voor kinderen van 6 maanden tot en met 3 jaar. In vijf lessen maak je samen met je (klein)kind kennis met muziek. De cursus is in het Plein, Koningsplein 3 in Ridderkerk op donderdag van 09.30-10.00 uur of van 10.30-11.00 uur. De cursus kost €50,00.

Muziek is leuk en leerzaam, voor kind en ouder!

De korte cursus M!N! Muziek bestaat uit vier lessen en een doe-maar-mee-concert. In de lessen leer je liedjes over verschillende bosdieren, we dansen, bewegen en je maakt kennis met het bespelen van verschillende instrumenten die passen bij de motorische ontwikkeling van jouw kind. Tijdens het doe-maar-mee-concert mag je nog iemand meenemen. We laten het ‘publiek’ horen en zien wat we tijdens de les hebben geleerd.
De groepen bestaan uit minimaal 5 en maximaal 8 kinderen en hun (groot)ouder.

Muziek, je kunt niet vroeg genoeg beginnen!

Je kunt niet jong genoeg beginnen met het stimuleren van de muzikale ontwikkeling van je kind. Juist bij jonge kinderen zijn de hersenen extra sensitief. Er vindt een soort kruisbestuiving plaats in de hersengebieden die je gebruikt bij het ontdekken en maken van muziek die niet alleen de muzikale ontwikkeling stimuleren, maar ook de spraak- en de motorische ontwikkeling stimuleren. In de M!N! Muziek reeksen wordt gebruik gemaakt van diverse instrumenten en context gebonden spelmaterialen. We werken aan durf en spontaniteit, ritmegevoel, we ontdekken verschillende aspecten van muziek, we leren (beter) zingen en stimuleren de muzikale interactie tussen (groot)ouder / begeleider en kind.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op  wwww.muziekschoolridderkerk.nl/kennismaking.