Agenda

Mobiel Media lab op Donkersloot

Het Mobiel Media Lab van de politie staat maandag 25 februari en vrijdag 8 maart in de Brouwerstraat op bedrijventerrein Donkersloot. Bezoekers krijgen uitleg over hoe ze verdachte situaties kunnen her- kennen, wat de gevaren zijn en wat we er samen aan kunnen doen.

Medewerkers van de gemeente en de politie trekken samen op in deze actie. Nieuwsgierig? Van 10.30 tot 15.00 uur bent u van harte welkom in de vrachtwagen.

De actie maakt mensen die in die omgeving werken alert op verdachte zaken. Voorbeelden zijn loodsen die niet voor opslag maar voor hennepteelt worden gebruikt, bedrijven waar bijna nooit een klant binnenstapt, (auto)bedrijven die in gestolen auto’s handelen of geld witwassen.

Zulke activiteiten kunnen tot ongewenste en gevaarlijke situaties leiden. De oren en ogen van werknemers op het bedrijventerrein zijn daarom van grote waarde.

Verdachte zaken

Ziet u dingen die anders zijn dan normaal? Of heeft u ergens een onbestemd gevoel over? Als u voelt dat er iets niet klopt, dan is dat vaak ook zo. Meldt u iets in het Mobiel Media Lab? De medewerkers gaan vertrouwelijk met uw gegevens om. Uiteraard mag u ook langskomen om andere onderwerpen te bespreken.

Misstanden aanpakken

Door opvallende zaken te melden bij de politie of gemeente, kan er wat aan de misstanden gedaan worden.

Misdaad anoniem melden? Bel naar 0800- 7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bron: Blauwkai