Agenda

Modelbotendemonstraties door MBVH in de tuin van Reyerheem


Sinds vele jaren verzorgt Model Boten Vereniging Hoogvliet (MBVH) modelbotendemonstraties in de wijde omgeving van Rotterdam. Het doel is om belangstellenden kennis te laten maken met de hobby van het bouwen en/of varen met modelschepen, en het publiek te vermaken met de mogelijkheden die de hedendaagse modelbouw biedt.

In een bassin van 10 x 6 meter kunnen de modellen varen, en zowel volwassenen als kinderen kunnen hun stuurmanskunsten uitproberen met speciaal daarvoor gebouwde bootjes. Deze bootjes varen op een verantwoorde snelheid, waardoor ze gelijktijdig met de eigen modellen kunnen varen en het geheel erg echt aandoet. Indien de omstandigheden het toelaten, kan er een demonstratie gegeven worden met een booreiland, waarbij een kleine ramp in scène wordt gezet.

De demonstratie vindt plaats op zaterdag 25 mei 2024 vanaf 10 uur in de tuin van Reyerheem en is beslist de moeite waard om te bezoeken. Er wordt verzocht tussen 12.00 en 13.00 uur de ingang van de tuin te gebruiken in verband met de warme maaltijd in het restaurant voor de bewoners.