Agenda

Multiculturele bagger in het Maaspodium

Op zaterdag 1 december (20:15) staat comédienne Mouna Laroussi in het Maaspodium met Schijtziek, over multiculturele bagger om schijtziek van te worden. De voorstelling vat thema’s en taboes, als vreemdelinghaat, het sluierdebat en Geert Wilders, bij de horens. Zelf heeft choreografe Mouna jarenlang last gehad van een darmaandoening, waardoor ze letterlijk schijtziek is geweest.

Schijtziek

Mouna wordt er schijtziek van: angst, argwaan en vreemdelingenhaat. Mensen lijken hun wereld steeds kleiner te maken; gevangen in hun eigen gevangenis. Waarom zou je dat doen? Waarom zou je jezelf vrijwillig opsluiten in een klein benauwd hokje? Mouna heeft dit zelf bijna drie jaar noodgedwongen moeten doen en ze kan je vertellen: je wordt er schijtziek van.

Choreografe Mouna Laroussi is door een darmaandoening jarenlang letterlijk schijtziek geweest. In een voorstelling vol dans en zelfgeschreven teksten ontkent deze geestige comédienne niet langer alle bagger die de multiculturele samenleving heeft voortgebracht. Ze gaat geen taboe uit de weg. ‘Poepen en plassen doen we allemaal, maar erover praten doen we niet’. Met haar toilet als uitvalbasis bespreekt Mouna thema’s als het sluierdebat, kutmarokkanen, opvoeding en natuurlijk Geert Wilders.

Mouna Laroussi

Mouna Laroussi is choreografe, danstheatermaker en het creatieve brein achter de producties van Stichting Mouna Mix. Gedreven door maatschappelijke onderwerpen voelde het voor Mouna als een noodzaak om gerelateerde danstheaterstukken te ontwikkelen. Vanuit haar eigen bi- culturele achtergrond kijkt ze over bestaande grenzen heen. Ze inspireert haar publiek door actuele, maatschappelijke onderwerpen aan de kaak te stellen en culturele verschillen en overeenkomsten te belichten in haar werk.

Schijtziek (XL)
Door: Stichting Mouna Mix
Aanvang: zaterdag 1 december 2018 20:15 uur
Prijs: vanaf €10
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: maastd.nl/schijtziek