Nachtvlindernacht bij Natuurvereniging Eiland IJsselmonde

Op vrijdag 3 september 2021 nodigt de Natuurvereniging u uit om nachtvlinders te kijken in het Waalbos in Rijsoord/Ridderkerk. Die avond wordt op verschillende plekken in Nederland aandacht besteed aan deze fascinerende dieren tijdens de Nationale Nachtvlindernacht.

U zult misschien denken: “Nachtvlinders? Dat zijn toch saaie, bruine motten?”

Ja, er zijn ook saaie, bruingekleurde nachtvlinders. Maar de diversiteit is enorm. In Nederland komen maar liefst meer dan 2.500 verschillende soorten nachtvlinders voor. Van enkele millimeters klein tot meer dan zeven centimeter groot.

Tijdens deze avond proberen deskundigen nachtvlinders te lokken, zodat u ze van dichtbij kunt bekijken. Hierdoor kunt u alle prachtige details, zoals de waaiervormige antennes rustig bekijken. U zult zich verbazen over de variatie in groottes, kleuren en vormen die de vlinders hebben. Enkele deskundigen van de vereniging zullen de soorten benoemen, maar u kunt zelf ook een poging wagen.

Verder komt u van alles te weten over het leven van deze nachtdieren. Is de Gamma-uil naar de bouwmarkt vernoemd? Wist u dat er Witte tijgers en Hyena’s in Ridderkerk leven? En waarom hebben nachtvlinders namen zoals Huismoeder en Rood weeskind?

U komt het allemaal te weten tijdens de Nachtvlindernacht.

Spullen voor determineren van nachtvlinders

De nachtvlindernacht begint om 20.45 uur en duurt tot middernacht, maar u kunt zelf bepalen hoe lang u blijft. Dit alles vindt plaats in en bij het bezoekerscentrum De IJsvogel in het Waalbos te Rijsoord in Ridderkerk. U kunt parkeren bij Ross Lovel, Rijksstraatweg 67, 2988BB Ridderkerk.

De hele avond is er gelegenheid voor een kopje koffie, thee of limonade (2 euro per stuk). Om de kosten voor de huur van de ruimte te dekken wordt ter plaatse om een vrijwillige bijdrage gevraagd. Het belooft een gezellige avond te worden voor jong en oud!

Meld u nu aan via: via natuurvereniging-ijsselmonde.nl/nachtvlinders-kijken-3-september/

Aanmelden is verplicht in verband met de corona-maatregelen. Er geldt een maximum aantal bezoekers.