Agenda

Nationale Buitenspeeldag in Bolnes

Op woensdag 13 juni is er weer de Nationale Buitenspeeldag op de buurtsportlocatie in Bolnes aan de Noordstraat. Elke 2e woensdag van juni wordt er de Nationale buitenspeeldag georganiseerd door Welzijn Ridderkerk. 

Op deze dag staat alles in het teken van buitenspelen, dit wordt nationaal geïnitieerd en de tv-zender Nickelodeon gaat op zwart van 12:00 – 17:00. Dit betekent dat kinderen eigenlijk gedwongen worden om buiten te spelen. Nu is het fijn dat Welzijn Ridderkerk een sport/spel instuif in samenwerking met een aantal sportverenigingen en wat andere partijen uit de wijk organiseren en kinderen kunnen spelen.

De hele buurtsportlocatie is ingericht als één groot speelterrein en de kinderen kunnen vanaf 13:00 tot 16:00 gratis komen sporten. Er zullen verschillende sporten en spellen klaar staan waaraan kinderen kunnen meedoen. Zoals voetbal, tennis, basketbal, diabolo, knikkeren, jojoën en nog veel meer te doen zijn. Dit betekent wel dat de buurtsport die plaatsvindt in het MFA-Bolnes (gymzaal) op woensdag van 13:00 – 15:00 komt te vervallen.

Tevens zal er ook een lekker muziekje gedraaid worden en kunnen de kinderen water en een gezonde snack krijgen. Er kan ook nog steeds aangemeld worden op de website van de Brede School (www.bredeschoolridderkerk.nl). Dit is niet verplicht maar voor de organisatie wel fijn om te weten hoeveel kinderen er ongeveer komen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jerry Tieleman, Wijkwerker sport en Brede School coördinator, via 06 462 53 207 of jerry.tieleman@welzijnridderkerk.nl