Agenda

Nationale Diabetes Challenge 2024


De Zorggroep Ridderkerk neemt in samenwerking met Facet Ridderkerk deel aan de Nationale Diabetes Challenge 2024. Vanaf dinsdag 7 mei 2024 wordt er elke week, gedurende ongeveer 20 weken, samen met een groep deelnemers in de buurt gewandeld. Voor degenen die aan hun gezondheid willen werken, is er een open uitnodiging om mee te wandelen. Vele inwoners van Ridderkerk gingen voor, aangezien in 2016 voor het eerst aan deze Challenge werd deelgenomen.

De Nationale Diabetes Challenge, geïnitieerd door de Bas van de Goor Foundation, is een wandelprogramma van 20 weken dat niet alleen goed is voor de gezondheid, maar ook de gelegenheid biedt voor gezelligheid.

De start van de wandelingen is op dinsdag 7 mei om 16:00 uur vanaf het Koningsplein 1 in Ridderkerk. Er wordt rekening gehouden met verschillende wandelniveaus, zodat iedereen op zijn of haar eigen tempo kan meedoen. Het doel is om samen te trainen voor een wandelafstand van 3, 5, 10 of 15 kilometer.

Het programma wordt feestelijk afgesloten op het NDC Festival op zaterdag 28 september 2024 in Arnhem.

Voor meer informatie wordt er op dinsdag 23 april om 16:00 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd door de Zorggroep Ridderkerk en Facet Ridderkerk in Wijkcentrum West, Boksdoornstraat 80. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via e-mail naar art.vandevelde@facetridderkerk.nl of door te bellen naar 06 – 344 23 127.

De Nationale Diabetes Challenge staat bekend als een effectieve wandelinterventie, waarbij zorgprofessionals, sportcoaches en maatschappelijk werkers samenwerken om mensen laagdrempelig in beweging te krijgen. Deze professionals begeleiden de deelnemers wekelijks bij het wandelen, gericht op het bevorderen van een gezondere levensstijl en het realiseren van een duurzame gedragsverandering.