Agenda

Nationale ombudsman bezoekt Zuid-Holland

Van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 september gaan de Nationale ombudsman en zijn team op pad in Zuid-Holland. Zuid-Holland is de zevende halte van hun provincietour door heel Nederland. Tijdens de tour gaat de ombudsman met zo veel mogelijk mensen in gesprek. Nationale ombudsman Reinier van Zutphen: ‘Ik ben benieuwd hoe de inwoners van Zuid-Holland de dienstverlening van overheidsinstanties als hun gemeente, de Belastingdienst en het UWV ervaren. Waar lopen zij tegenaan, is er misschien iets misgegaan? Bijvoorbeeld op het gebied van toeslagen, uitkeringen of hun DigiD? Ik hoor graag wat er in Zuid-Holland speelt. En mogelijk kunnen we meteen helpen tijdens één van onze spreekuren.’

Nationale ombudsman en Veteranenombudsman Reinier van Zutphen gaat samen met een team van medewerkers op pad in Zuid-Holland om kennis te maken met inwoners, instanties en bestuurders. Dat doen ze tijdens spreekuren, vanuit een pop up-huiskamer die op verschillende plaatsen wordt neergezet en door werkbezoeken af te leggen.

Spreekuren

Iedereen is van harte welkom bij de spreekuren van het team van de Nationale ombudsman. Inwoners van Zuid-Holland kunnen daar terecht voor informatie over de Nationale ombudsman, om een vraag te stellen of een klacht over de overheid voor te leggen. De spreekuren zijn op:

 • Woensdag 26 september
  Van 14.00 – 16.30 uur in Bibliotheek Ridderkerk Centrum, St. Jorisplein 77, Ridderkerk
 • Donderdag 27 september
  Van 13.30 – 16.30 uur in de Stadsbibliotheek (Chocoladefabriek), Klein Amerika 20, Gouda
 • Vrijdag 28 september (samen met het team van de Kinderombudsman)
  Van 10.30 – 12.30 uur in het gebouw van het Leger des Heils, Wagenstraat 102, Den Haag 

  Reinier van Zutphen is niet aanwezig bij de spreekuren

Pop up-huiskamers

Tijdens de tour vertelt het team van de Nationale ombudsman vanuit een pop up-huiskamer van 3 bij 3 meter aan inwoners van Zuid-Holland wat ze voor hen kunnen betekenen. Deze mobiele huiskamer doet verschillende plaatsen in Zuid-Holland aan, van Alphen aan den Rijn tot Zoetermeer. Reinier van Zutphen is ook regelmatig aanwezig in de huiskamer. De huiskamer staat op de volgende locaties:

 • Woensdag 26 september
  • 7.45-9.45: Alphen a/d Rijn (NS-station)
  • 15.45-17.45: Schiedam (Land van Belofte/Broersvest)
 • Donderdag 27 september
  • 7.45-9.45: Naaldwijk (busstation Verdilaan)
  • 15.45-17.45: Zoetermeer (Promenadeplein)
 • Vrijdag 28 september
  • 9.30-11.30 Dordrecht (Voorstraat)
  • 15.15-17.15 Delft (Bastiaansplein)

Werkbezoeken

De Nationale ombudsman gaat in Zuid-Holland op werkbezoek bij verschillende overheidsinstanties en intermediairs. Zo spreken de Nationale ombudsman en Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer samen met vrijwilligers en deelnemers van het Leger des Heils in Den Haag. Daarnaast gaat de ombudsman langs bij de gemeente Delft om te horen hoe inwoners worden betrokken bij de inrichting van de stad en wisselt hij samen met de Kinderombudsvrouw van gedachten met Zuid-Hollandse bestuurders. Verder bezoekt de ombudsman een initiatief van de provincie Zuid-Holland op het gebied van verkeersveiligheid en gaat hij naar de gemeenten Goeree-Overflakkee en Westland. Het team van de Veteranenombudsman gaat langs bij Veteranen Ontmoetings Centrum Duin- & Bollenstreek in Sassenheim.

Over de Nationale ombudsman
Wie een probleem heeft met een overheidsinstantie zoals de Belastingdienst, het CJIB, de gemeente, UWV of de politie, en er met die instantie niet uit komt, kan terecht bij de Nationale ombudsman. De Nationale ombudsman helpt mensen op weg om het probleem aan te pakken, kan een onderzoek instellen naar een klacht en kan indien nodig doorverwijzen naar het juiste adres.