Natuurwandeling door het Waalbos

Dinsdagavond 3 mei 2022 organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een natuurwandeling door het Waalbos. Zij wandelen tot het donker wordt en dat is ca. 21.00 uur. De meeste zangvogels zijn al weer aan het broeden en de eerste kievitsjongen zijn al uitgekomen. In de grote rechthoekige bergingsvijvers zijn diverse vogels te zien die voedsel zoeken zoals lepelaars en grote zilverreigers. Ook de struiken zijn weer uitgelopen en de kruiden beginnen ook weer te bloeien. Het fluitenkruid staat in bloei en ook zijn er al weer diverse vlinders te zien. De vleermuizen vliegen ’s avonds ook al weer rond om insecten als muggen en nachtvlinders te vangen. Tijdens de wandeling kan dus van alles worden tegen komen.  

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

De excursie start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis maar een donatie welkom. Aanmelden is verplicht en kan via info@onswaalbos.nl Dit zodat de organisatie u kan bereiken in geval van bijzondere omstandigheden.