Natuurwandeling door het Waalbos

Woensdagavond 8 juni 2022 organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een natuurwandeling door het Waalbos. De groep wandelt tot het donker wordt en dat is ca. 22.00 uur. De meeste zangvogels hebben inmiddels jongen. De vleermuizen vliegen al weer en ook nachtvlinders zijn actief. In de schemering kan men de veenmol, de sprinkhaanzanger, de rietzanger en de snor horen. Ook de kruiden zijn weer volop aanwezig en staan in bloei. Tijdens de wandeling kan er dus van alles tegen gekomen worden.  

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. 

De excursie start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis maar een donatie welkom. Aanmelden is verplicht en kan via info@onswaalbos.nl. Dit zodat de stichting u kan bereiken in geval van bijzondere omstandigheden.