Natuurwandeling door het Waalbos

Dinsdagavond 6 september 2022 organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos weer een natuurwandeling door het Waalbos.

Er wordt gewandeld tot het donker wordt en dat is ca. 21.00 uur. De jonge zangvogels zijn uitgevlogen maar zoeken nog wel eten, veelal zaden van grassen, riet, koolzaden en distelzaden. Ze vliegen in groepjes rond en vormen nu nog een familie. Een deel van hen maakt zich klaar voor de trek. Er zijn ook al vogels vertrokken: de gierzwaluwen zijn al ver weg. De oeverzwaluwen zijn mogelijk ook net al weg. De vleermuizen vliegen nog volop rond. Dit is de paartijd voor vleermuizen: het vrouwtje bewaart het sperma wel op tot na de winter en dan vindt pas bevruchting plaats. De vogeltrek komt op gang waarmee ook weer bijzondere soorten langs kunnen komen. Zo was er pas geleden een koereiger te zien. De meeste kruiden zijn uitgebloeid en de struiken hangen vol met bessen en noten: meidoorn, gelderse roos, lijsterbes, vlier, tamme kastanje, hazelnoot, walnoot. Tijdens de wandeling kunnen we dus van alles tegen komen.  

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken. 

De excursie start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis maar een donatie welkom. Aanmelden is verplicht en kan via info@onswaalbos.nl Dit zodat de stichting u kan bereiken in geval van bijzondere omstandigheden. Voor andere activiteiten kijk ook eens op de website: onswaalbos.nl