Agenda

Natuurwandeling door het Waalbos

Dinsdagavond 5 april 2022 organiseert Stichting Natuurbeheer Waalbos een natuurwandeling door het Waalbos. Er wordt gewandeldtot het donker wordt en dat is ca. 20.30 uur.

Er zijn al weer diverse vogels te horen. Groenlingen, putters, winterkoninkjes en heggemussen zijn volop aan het zingen. De tjiftjaf is al een aantal weken terug en ook de kneutjes zijn weer terug. Verder zijn de kieviten volop aan het baltsen en ook de kleine plevier, de tureluur, de oeverloper en de schokekster zijn aanwezig.

Daarnaast zijn diverse andere zangvogels te zien zoals putters, cetti’s zangers en rietgorzen. Ook zijn er verschillende ganzensoorten te zien in het Waalbos en met een beetje geluk ook roofvogels zoals buizerd maar ook bruine kiekendief. Deze jagen op muizen. Ook zijn er nog verschillende eenden soorten te zien als slobeend, kuifeend, wintertaling en dodaars.

Stichting Natuurbeheer Waalbos (SNW) is opgericht in januari 2015 en wil in samenwerking met Staatsbosbeheer middels beheer, recreatie en educatie het Waalbos tot een interessant natuurgebied te maken waar iedereen van jong tot oud in de toekomst graag naar toe zal gaan. De Stichting richt zich met name op specifiek beheer om het gebied aantrekkelijker te maken.

De excursie start om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein aan de Waalweg, achter het parkeerterrein van Ross Lovell. Deelname is gratis maar een donatie welkom.

Aanmelden is verplicht en kan via info@onswaalbos.nl Dit zodat we u kunnen bereiken mocht vanwege een coronabesmetting de activiteit niet doorgaan.