Agenda

Ridderkerkse scholen doen mee aan nationaal schoolontbijt

Zes basisscholen in Ridderkerk doen in de week van 4 tot 8 november mee aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar vindt de 17e editie plaats met als thema ‘Neem de tijd voor je ontbijt!’. Naast het gezamenlijke ontbijt krijgen de leerlingen ook nieuw lesmateriaal aangereikt over hoe je de dag gezond begint tijdens deze ‘ontbijtweek’. 

Het thema heeft met de factor tijd te maken. Voor veel ouders en kinderen is er een drempel om gezellig en gezond te ontbijten. Het Nationaal Scholontbijt moet hier verandering in brengen. De Ridderkerkse scholen die hieraan meedoen staan aangegeven in onderstaande tabel. Ter aanvulling zal burgemeester Attema op woensdag 6 november aanschuiven bij één van de onderstaande schoolontbijten. 

School  Deelname dag 
De Driemaster  Donderdag 07 november 
Kindcentrum De Burcht  Woensdag 06 november 
CBS De Wingerd  Woensdag 06 november 
OBS De Bosweide  Woensdag 06 november 
CBS De Regenboog in Ridderkerk  Donderdag 07 november 
Dr. Schaepmanschool Locatie Da Costalaan Ridderkerk  Vrijdag 08 november 


Ontbijten volgens de schijf van vijf

Het ontbijt zal bestaan uit producten die aansluiten bij de schijf van vijf van het Voedingscentrum. Dit ontbijtpakket bestaat uit variatie in brood, beleg, zuivel, fruit, groente en thee. Hiermee wordt als het ware een schoolvoorbeeld gegeven van een gezond ontbijt. 

Landelijk initiatief

Niet alleen in Ridderkerk, maar ook in andere plaatsen in Nederland zullen kinderen meedoen aan het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar gaan een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen in het hele land. Naar verwachting zal er ook in ruim 250 gemeenten een ontbijt plaatsvinden met de lokale burgemeester in het stadhuis. 

Het Nationale schoolontbijt wordt mogelijk gemaakt door de volgende partijen: Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.