Agenda

Nel de Gelderdienst 2023

Eenmaal per jaar is er in de Opstandingskerk in Rijsoord een bijeenkomst met een bijzonder karakter. Een aantal jaren geleden werd de mogelijkheid geschapen om uit de nalatenschap van Mevrouw Nel de Gelder aandacht te geven aan een onderwerp dat haar grote betrokkenheid bij kerk en cultuur tot uitdrukking brengt.

De keuze is dit jaar gevallen op het interkerkelijk koor Columba uit Broek op Langedijk en zij komen op zondag 12 februari 2023 om 18.30 uur zingen in de Opstandingskerk. Ze vertellen een verhaal, afgewisseld met liederen en willen zij u  meenemen in het leven van Hagar.  

Waarom Hagar? Omdat Hagar een fantastische vrouw was die in de bijbel best wel negatief is neergezet. Zou God het zo hebben bedoeld? Haar verhaal is opgeschreven  door mannen, in een tijd die gedomineerd werd door mannen. Hagar wordt daardoor wat eenzijdig  belicht en dat is zonde. We willen haar leven bekijken vanuit onze tijd, een beetje de andere kant van  het verhaal laten horen. U zult zien dat we ook nu nog heel veel van haar kunnen leren.  

U wordt van harte uitgenodigd voor dit programma dat gehouden wordt op zondag 12 februari 2023 in de Opstandingskerk, Rijksstraatweg 95 te Rijsoord, aanvang 18.30 uur.

Nadien is er koffie en thee en gelegenheid nog wat na te praten. De toegang is vrij.