Agenda

Nico Bravenboer kijkt uit naar 17e editie Bluezy Bluesfestival Ridderkerk

De zeventiende editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk had oorspronkelijk twee jaar geleden plaats kunnen vinden, maar corona gooide toen roet in het eten. Inmiddels zijn twee jaar verder en lijkt het er op dat het dit jaar wel mag doorgaan en wel op zaterdag 30 april in recreatiecentrum De Fakkel.

Nico Bravenboer, presentator van het wekelijkse radioprogramma Bluezy en voorzitter van de Stichting Blues & Rootsmuziek Ridderkerk kijkt er echt naar uit. De line-up van het oorspronkelijke programma van twee jaar terug is ook flink gewijzigd, maar blijft het een bijzonder mooi programma voor de muziekliefhebber.
,,Ja, alleen de openingsact Bill & The Burners uit België is dezelfde gebleven, maar verder is alles anders. Bill & The Burners is met zanger en mondharmonica speler Howlin’ Bill, die zo veel gevoel in de muziek ligt, dat je vanzelf mee gaat in het liedje’’, vertelt organisator Nico Bravenboer.

Het festival start op zaterdag 30 april om 15.00 uur en heeft zes verschillende bands die optreden. ,,Het wordt echt weer een mooi festival met verschillende soorten muziek binnen het bluesgenre. Als tweede band gaat de Nederlandse band DBF het podium betreden. DBF is een nieuwe formatie rondom Dave Chavez (Dave Chavez band) met niemand minder dan Bart Kamp (Blind B’ & the Visionairs) op bas en Frank Duindam (Sugar Boy & Sinners) op drums. De muziek zal een mix zijn van eigen werk en covers naar eigen hand. Dit trio streeft naar optredens met veel groove, soul en rhythm & blues met een rauw randje. Daarna komt de Twelve Bar Blues Band (12BBB) en daar heb ik een speciale band mee. De Twelve Bar Blues Band speelt voornamelijk eigen werk en haalt daarbij haar inspiratie uit de Chicagoblues. Onder aanvoering van supertandem Jan J. Scherpenzeel, alias J.J. Sharp (Lead Vocals&Harmonica) en Kees Dusink, (Lead&Slide guitar) weet de band bij ieder optreden publiek en organisatoren versteld te doen staan van de hoge kwaliteit en de ultieme bluessfeer zoals je die in een kroeg in Chicago of New Orleans zou verwachten. Bassist Patrick “Sideburn” Obrist, drummer Jeffrey van Duffelen en 2e gitarist Peter Langerak vormen samen de hechte basis van 12BBB’’, echt een geweldige band’’, gaat Nico Bravenboer verder. Daarna is het de beurt aan The Original Strikes. Zij brengen rauwe blues, waarbij zanger Pieter van der Pluym alias Big Pete zijn naam zeker eer aan doet. Verberg je maar wanneer hij zijn mondharmonica aan de lippen hangt. Je wordt gegarandeerd uit je schoenen geblazen.

,,In Nederland is op dit moment AJ Plug een topact is zij een van de beste blueszangeressen van ons land. Wij zijn heel blij dat we die naar Ridderkerk kunnen halen. En als slotact hebben we bluesgitarist/zanger Matt Schofield uit Engeland, die  wordt beschouwd als één van de meest getalenteerde en sensationele bluesgitaristen die Engeland in de afgelopen decennia heeft voortgebracht. Hij wordt bij ons op het festival begeleid door de Nederlandse band King Of The World’’, kijkt Nico Bravenboer alvast met veel plezier uit naar het komende bluesfestival.

Kaarten voor het festival zijn inmiddels te koop en kosten in de voorverkoop € 25,- en op de dag zelf aan de zaal € 30,-. Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar via de volgende Ridderkerkse voorverkoopadressen: Sportcafe de Fakkel aan de Sportlaan 8-10, Studio Radio Ridderkerk, Jhr. de S. Lohmanstraat 1, Primera Sandy, Ridderhof 29A en Boek- en Kantoorboekhandel D.P. Sanders aan de Amerstraat 12, in Papendrecht bij Kapsalon Knipshop Ab & Hans aan de Klaproos 12, in Barendrecht bij Bluessocieteit L’Esprit aan de 1e Barendrechtseweg 53-55 en in Dordrecht bij Get Back Music aan de Voorstraat 223. Ook zijn de kaarten verkrijgbaar via de website. Meer informatie is terug te vinden op de website: bluezybluesfestival.nl.