Agenda

Nieuw cursusjaar bij Muziekschool Ridderkerk

Er starten in het nieuwe jaar weer veel leuke cursussen van 10 en 15 lessen bij Muziekschool Ridderkerk in Het Plein, Koningsplein 2. Deze kortlopende cursussen zijn er speciaal om kennis te maken met muziekles. De muziekschool geeft ook danslessen. Nieuw in 2023 is de cursus Ballet voor kinderen van 6 t/m 9 jaar. 

Muziekschool Ridderkerk heeft InstrumentKlassen om in 10 lessen kennis te maken met een instrument. Ook is er Kies Een Instrument waar juist meerdere instrumenten aan bod komen. Voor hele kleine kinderen is er Muziek voor Dreumesen en Muziek voor Peuters waar (groot)ouders samen met hun (klein)kind muziekles kunnen volgen. Voor jongeren die in een band willen spelen zijn er Popschool cursussen. Op doorlopende muziek- en danscursussen (36 lessen) is het altijd mogelijk om in te stromen als er nog plaats is, de cursusprijs wordt dan berekend aan de hand van de startdatum. Via de online Cursusvinder is het mogelijk om cursussen te selecteren op leeftijd, dag en thema.

Ballet

Naast Peuterdans en Kleuterdans start er vanaf woensdag 11 januari ook een cursus Ballet in Het Plein. Met veel aandacht voor de fantasie leren kinderen van 6 t/m 9 jaar de basisbeginselen van ballet, de kunst van het sierlijk bewegen. De jonge dansers ontwikkelen hun motoriek, muzikaliteit en coördinatie. De les vindt wekelijks plaats op woensdag van 15.15 tot 16.15 uur. 

Tegemoetkoming in het cursusbedrag

Kinderen en jongeren (0-18 jaar) van huishoudens met een beperkt budget kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen via Ridderkerkpas. Kijk online bij Tegemoetkoming Lesgeld voor meer informatie.

Foto: Danny van der Weck