Nieuw: Ridderkerks Jeugd Orkest

Ben jij tussen de 6 en 20 jaar, heb je al minimaal 1 jaar les op je muziekinstrument en lijkt het je leuk om met andere kinderen en jongeren in een orkest te spelen en optredens te geven? Meld je je dan aan voor het Ridderkerks Jeugd Orkest (RJO) bij Muziekschool Ridderkerk.

Op dit moment bestaat het RJO uit tien jonge Ridderkerkse muzikanten. Het RJO  onder leiding van dirigent Ivo Kouwenhoven is op zoek naar nog meer enthousiaste muzikanten die samen muziek willen maken. Het RJO oefent iedere woensdag van 16:30-18:00 op de Muziekschool Ridderkerk in Het Plein, Koningsplein 3. Aanmelden kan via deze link.

Samen muziek maken is leuk en leerzaam

Het RJO is pas gestart en speelt vooral klassieke muziek, popmuziek en liedjes uit films en musicals. Er is plaats voor ieder instrument. In het orkest maak je kennis met elkaars instrument en leer je luisteren naar elkaar. Ook treed je een paar keer per jaar op. Samenspelen is een combinatie van gevoel en techniek en door samen te spelen ga je uiteindelijk ook beter spelen. Voor 36 lessen betaal je € 145,00. Dit bedrag wordt aangepast naar het aantal gevolgde lessen. Een keer komen kijken tijdens de repetitie is ook mogelijk, meld je dan aan voor een proefles via de website.

Ivo Kouwenhoven

Na zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium heeft Ivo zich gespecialiseerd in het componeren voor en het dirigeren van jeugdorkesten. Met composities, die wereldwijd gespeeld worden, heeft Ivo heel wat jeugdige muzikanten enthousiast weten te maken voor blaasmuziek. Hij is vaste componist voor Tierolff Muziekcentrale en daarnaast heeft hij in 2018 ‘Bas & Viola productions’ opgezet. Bas & Viola zijn twee stripfiguurtjes vernoemd naar de bas- en de vioolsleutel die kinderen via een stripverhaal van alles leren over muziek. Naast gastdirigent voor jeugdplay-ins heeft Ivo een boek geschreven: ‘Verder kijken dan de muzieknoot lang is’.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op  www.muziekschoolridderkerk.nl/nieuws

Foto: Roelie ’t Jong