Nieuwe beweegactiviteit voor senioren

In sommige wijken van Ridderkerk is bijna 1 op de 4 bewoners 65 jaar of ouder. Ook in de wijken Drievliet en ’t Zand wonen veel senioren. Het is bekend dat bewegen en sociale contacten juist op oudere leeftijd enorm belangrijk zijn. Daarom biedt Facet Ridderkerk elke woensdag (m.u.v. de schoolvakanties) van 11.00 tot 12.30 uur een nieuwe gecombineerde beweegactiviteit aan voor senioren in sporthal Drievliet (Vlietplein 137-138). 

Tijdens deze laagdrempelige activiteit wordt er altijd gestart met een warming-up om de spieren en gewrichten los te maken. Hierbij wordt rekening gehouden met het niveau van de deelnemers. Er wordt met elkaar gewerkt aan de conditie, uithoudingsvermogen, stabiliteit en kracht. Daarna kan men kiezen uit twee activiteiten. Aan de ene kant van de zaal worden er onder begeleiding oefeningen gedaan (soms op muziek) met onder andere ballen, hoepels en ander materiaal. Aan de andere kant van de zaal worden verschillende sporten, zoals volleybal en badminton, gespeeld. Als afsluiting worden er ontspanningsoefeningen gedaan. Het leuke aan deze gecombineerde les is dat deelnemers elke week kunnen kiezen uit de twee activiteiten. Iedereen kan meedoen want de lessen zijn speciaal ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen. 

De activiteit vindt iedere woensdag van 11.00 tot 12.30 uur (m.u.v. de schoolvakanties) plaats in sporthal Drievliet aan Vlietplein 137-138. De ingang van de sporthal bevindt zich tegenover supermarkt COOP. U moet de grijze trap nemen. Is traplopen een probleem? De sporthal beschikt ook over een lift. Christa van Gent verzorgt namens Facet de lessen. Christa is een ervaren en gediplomeerde docente die al jaren lesgeeft. Vindt u het leuk om op een laagdrempelige manier te bewegen met mensen van uw eigen leeftijd? Kom dan langs in de sporthal. Iedereen is van harte welkom om enkele lessen te proberen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wilt u zich opgeven of heeft u vragen over de activiteit? Neem dan contact op met Jesper Lagendijk van Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of jesper.lagendijk@facetridderkerk.nl