Agenda

Nieuwe expositie gemeentehuis

Vanaf maandag 22 juli is er weer een nieuwe expositie in de Middenbeuk van het gemeentehuis. U kunt dan de kleurrijke schilderijen van de 63-jarige Anneke van Egmond bekijken.

In 1980 volgde Anneke haar eerste tekenlessen bij een Amerikaanse kunstenares. Sindsdien is zij met het tekenen en schilderen verbonden. Anneke heeft lessen gevolgd bij Expressie ’70 in Alphen aan den Rijn en kennisgemaakt met verschillende soorten mediums als pastel, aquarel en olieverf.

Aan inspiratie nooit gebrek

Na haar verhuizing in 1996, volgde zij lessen bij hel SKVR (vrije academie) in Rotterdam. Naast het verder verkennen van de mediums aquarel en olieverf maakte Anneke ook kennis met het medium acryl en volgde lessen in modeltekenen en tromp-l’oeil, een schildertechniek die bedrieglijk realistisch aandoet. Aan inspiratie heeft zij nooit gebrek. Veel onderwerpen inspireren haar. De zee is er daar een van, maar ook landschappen, bloemen, dieren, abstract, handen, cijfers en noem het maar op.

Less is more

Op dit moment woont en werkt Anneke in Rhoon, waar zij haar eigen atelier aan huis heeft.

Less is more is iets wat zij in haar schilderijen toepast, zodat haar schilderijen altijd een bepaalde rust uitstralen. De rust die ontstaat tijdens het schilderen, wil ze graag overbrengen naar de kijker.

De expositie is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis tot vrijdag 16 augustus te bekijken.