Nieuwe wisseltentoonstelling in Oudheidkamer

In de Oudheidkamer is nog steeds de succesvolle expositie over “Ridderkerk en de Tweede Wereldoorlog” te zien. Maar wie nog wil komen of nogmaals een bezoek in gedachten heeft, moet snel zijn, want op zaterdag 28 mei 2022 wordt deze tentoonstelling voor het laatst getoond. De wisseltentoonstelling, die dan volgt zal het werk gaan tonen van twee Ridderkerkse kunstenaars t.w. Ada Burgerhout-Vreugdenhil en Mark Isarin.


Ada volgde van 1963 tot 1968 haar opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. Sinds 2003 is zij bij Atelier Jetzes driediemensionaal gaan werken in brons en steen. Het is voor haar iedere keer weer een uitdaging van was of van een ruw stuk steen een mooi beeld te maken.

Naar de jaarlijkse Kunstroute van Ridderkerk wordt weer door haar uitgekeken en op de Papendrechtse Volksuniversiteit brengt zij haar liefde voor het beeldhouwen over aan haar cursisten. Inspiratie haalt zij uit de natuur, maar ook laat zij regelmatig de steen bepalen wat het gaat verbeelden. Galerie Imspa, het Gemeentehuis en Manifestatie Place d’Ary te Dordrecht zijn slechts enkele voorbeelden van plekken waar reeds exposities hebben plaats gevonden.


Mark Isarin (1964) startte in 2005 als autonoom fotograaf. In Den Haag aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten volgde hij zijn opleiding en voor zijn specialisaties ging hij naar de Amsterdamse Fotoacademie. Het fotograferen van mensen is zijn passie en elke keer is dat dan ook weer een uitdaging om hen op de gevoelige plaat vast te leggen. Altijd zoals mensen echt zijn, maar wel integer en respectvol. Men moet er trots op kunnen zijn, dat men op die foto staat.

Daarnaast brengt Mark ook vrij werk met een kunstzinnige twist en mysterie. Misschien brengt een Ridderkerkse galeriehouder het werk van Mark het beste alsvolgt onder woorden: “Mark Isarin ziet kans om binnen zijn fotografie een atmosfeer van rust en mysterie te creëren, maar ook spanning en mystiek. Elk van zijn foto’s is het begin van een spannend verhaal”.


Vanaf 9 juni 2022 kunt u de wisselexpositie komen bekijken in het museum aan de Kerksingel 26, waar u ongetwijfeld de beide kunstenaars zult aantreffen, om u  met hun verhalen te laten kennis maken.

De Oudheidkamer is van woensdag t/m zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur geopend.