Nieuws-update: 65% kaarten Wereldhavendagen verkocht

Nog geen week na de start van de verkoop van de Wereldhavendagen is inmiddels bijna driekwart van de kaarten voor de excursies, wandel- en fietstours, rondvaarten en andere activiteiten verkocht. Voor iedereen die op 3, 4 en 5 september wil kennismaken met de kansen en mogelijkheden van de Rotterdamse haven, zijn nog enkele opties beschikbaar.

  • Wie het gebied wil ontdekken waaraan Rotterdam de titel ‘grootste haven van Europa’ te danken heeft, moet snel zijn: je kan momenteel alleen nog op vrijdagochtend uur 09:15 uur terecht bij BP in de Europoort voor een excursie rond de reis die een ‘druppel olie’ van BP aflegt.
  • Scholieren en studenten die denken aan een carrière in de haven, kunnen nog op meerdere momenten terecht in de Schiecentrale bij de ‘Real Life Game’ van de Provincie Zuid-Holland. Met een logistieke escaperoom, die net zo’n puzzel is als het dagelijks werk in de haven, test je of dit iets voor jou is. Liever naar verre oorden voor je werk? Er zijn ook nog gratis tijdsloten te reserveren bij de ‘Koninklijke Marine Experience’ op de Parkkade.
  • Ook voor natuurliefhebbers zijn er nog opties. Zoals de natuurexpeditie van het Havenbedrijf Rotterdam, waarbij je op je eigen fiets de groene kant van de Rotterdamse haven ontdekt.
  • Voor wie het liever wat rustiger aan doet en er ook graag wat bij eet, zijn er nog twee lunchvaartochten te boeken. Zo heeft Partyboot De Rotterdammer nog een paar plekken, net als het duurzame schip Plastic Whale.

Alle kaarten en tijdslots (voor gratis onderdelen) voor de Wereldhavendagen zijn te boeken via de website. De Wereldhavendagen volgt de richtlijnen van de overheid om de veiligheid en gezondheid van het publiek te waarborgen. Daarom is het naast een ticket of reservering bij een aantal onderdelen nodig om een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve corona-testuitslag te overleggen (via de CoronaCheck-app). Kijk voor alle informatie op wereldhavendagen.nl

Buiten de boot

Voor iedereen die met de excursietickets ‘buiten de boot’ valt, zijn er nog voldoende opties over om toch van de Wereldhavendagen te kunnen genieten. Zo is er in de stad een foto-wandelroute die op eigen houtje gevolgd kan worden. Deze leidt langs etalages in de stad en het Maritiem Museum, waar op de buitengevel de interactieve foto-expo ‘Werken in de Rotterdamse haven’ van Wereldhavendagen-fotografe Anne Reitsma te zien is.

Op zaterdag 4 september om 19:00 uur is er ook een digitaal liveprogramma. In een spectaculaire, interactieve online havenshow ontvangt presentator Richard Groenendijk gasten in de studio, biedt port reporter Ferdinand een kijkje achter de schermen bij havenbedrijven, en nemen de vorig jaar geïntroduceerde drones Amy en Djimmy je mee in hun unieke perspectief op Rotterdam en de haven. Als kijker kun je bovendien meedoen en toffe prijzen winnen in de Wereldhavendagen-quiz. Hiervoor is het nodig om je vooraf gratis aan te melden via de website. Voor wie alleen wil kijken, is de show ook te volgen via een livestream op de website van de Wereldhavendagen.

Foto: Anne Reitsma Fotografie