NLdoet vol met activiteiten ondanks corona

NLdoet staat weer voor de deur. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaats. De actie is een initiatief van het Oranjefonds.

Iedereen in Nederland wordt uitgenodigd een dagje de handen uit de mouwen te steken. Ook inwoners van Ridderkerk kunnen zich aanmelden als vrijwilliger. Op een laagdrempelige manier kunnen deelnemers zo kennismaken met organisaties en vrijwilligerswerk in Ridderkerk.

Present

Ook Stichting Present grijpt de kans om tijdens NLdoet activiteiten aan te bieden. Het is volgens Esther van Iersel, coördinator bij Stichting Present, een mooie gelegenheid om vrijwilligerswerk onder de aandacht te brengen: “Tijdens corona kregen we heel veel hulpvragen binnen. Door alle coronamaatregelen is helaas nog niet iedereen geholpen. Hopelijk werven we door NLdoet weer nieuwe vrijwilligers en kunnen we laten zien hoeveel plezier vrijwilligerswerk oplevert.”

Werk dat bij je past

De activiteiten die Stichting Present op de NLdoet-website aanbiedt, zijn vooral gericht op praktische klussen. Denk aan verven, laminaat leggen, behangen of tuinieren. Toch benadrukt Esther dat Stichting Present openstaat voor eigen initiatieven. “Misschien ben je niet zo handig en wandel je liever een stukje met een oudere. Of geniet je juist erg van bakken en wil je dat ook met anderen delen. Iedereen is welkom om zelf met een initiatief te komen wat betreft het vrijwilligerswerk. Dat is juist wat we als Stichting Present zo belangrijk vinden en daar denken we ook graag in mee.”

Coronamaatregelen

Wil je graag aan de slag tijdens NLdoet, maar twijfel je vanwege corona? Alle betrokken organisaties zorgen dat de activiteiten op een veilige manier binnen de geldende maatregelen kunnen plaatsvinden. Zo zorgt Stichting Present dat er op elke locatie mondkapjes en handgel aanwezig zijn. Ook worden vrijwilligers zo geplaatst dat iedereen te allen tijde 1,5 meter afstand kan houden. Esther benadrukt: “We willen echt geen enkel risico lopen, zowel voor vrijwilliger als hulpontvanger.”

Inwoners die willen helpen, kunnen zich aanmelden via www.nldoet.nl. Daar zijn alle organisaties en activiteiten te vinden die plaatsvinden. Voor meer informatie over NLdoet in Ridderkerk kunt u contact opnemen met Facet Vrijwilligerssteunpunt via (0180) 430 440 of vrijwilligers- werk@facetridderkerk.nl.