Agenda

Nog enkele plaatsen beschikbaar bij bijzondere paddenstoelencursus

Al een aantal jaren heeft Natuurvereniging Eiland IJsselmonde in september een paddenstoelencursus op het programma staan. En elk jaar zijn er veel deelnemers. Sommigen hebben zelfs elke cursus tot nu toe gevolgd! Want ben je eenmaal “begeistert”, dan laat het je niet meer los!

Voor de echte “die hards” heeft de Natuurvereniging IJsselmonde een paddenstoelenwerkgroep. De leden gaan er regelmatig op uit om aantrekkelijke gebieden te bezoeken. En die zijn er zelfs in de directe omgeving! 

Omdat het feit te vieren dat de paddenstoelenwerkgroep vijf jaar bestaat  heeft de werkgroep aan Kees Pinster,  Paddenstoelen coördinator bij de KNNV en consul in Zuid-Holland van de Nederlandse Mycologische Vereniging gevraagd deze meer uitgebreide paddenstoelencursus te geven. Het is een cursus die geschikt is voor iedereen die zich echt in deze schimmige wereld wil verdiepen. 

De cursus bestaat uit 4 theorielessen: op donderdagavond 5 september, 12 september , 3 oktober en 10 oktober. Daarnaast zijn er 4 excursies zijn op zaterdag 7 september, 14 september, 5 oktober en 12 oktober. We gaan verschillende goede paddenstoelen gebieden. De cursus wordt gegeven in Ridderkerk in de zaal bij de Irenekerk in Slikkerveer.

De cursus kost €40,- voor leden en €55,- voor niet- leden. U kunt zich voor de cursus aanmelden bij Christa Groshart 0180-428262 of secretariaat@natuurvereniging-ijsselmonde.nl.