Nog enkele plaatsen beschikbaar bij Zomerfestijn

Facet Ridderkerk organiseert in de zomervakantie vanaf maandag 11 juli 2022 verschillende activiteiten voor senioren.

Er is een gevarieerd en vol programma samengesteld en de behoefte is groot want sommige activiteiten zitten al helemaal vol. Gelukkig zijn er ook nog wat plekjes beschikbaar. Inwoners van Ridderkerk hoeven zich dus niet te vervelen in de zomerperiode. Er is namelijk keuze genoeg uit creatieve, lekkere en sportieve uitjes.

Er kan dit jaar weer lekker gegeten worden. Zo is er een heerlijke High Tea op donderdag 21 juli bij Nikki aan Tafel. De kosten voor dit lekkere uitje zijn € 15,00 per persoon.

Wilt u lekker sportief bezig zijn? Ook dit is mogelijk tijdens de zomervakantie. Elke woensdagochtend geeft docent Christa van Gent een sportieve wandeling in het Oosterpark. De tijd is van 10.00 – 11.00 uur en de locatie is de parkeerplaats bij restaurant de Pannekoe. Op vrijdag 29 juli is er onder begeleiding van Mark Schouten een rustige wandeling in Bolnes. Er is een snelle en rustige groep dus iedereen kan aansluiten. Vooraf wordt er eerst gezellig koffie gedronken, daarna wordt er met elkaar gewandeld en na afloop is er een lekkere lunch in het wijkgebouw aan de Noordstraat.

Ook voor de creatievelingen is er voldoende te doen. Op donderdag 28 juli is er een workshop Zentengle in het wijkcentrum West. Zentengle is een methode om via het tekenen van patronen, concentratie, ontspanning en creativiteit te stimuleren. Het lijkt ingewikkeld maar dit is het niet. Iedereen kan dus meedoen en na de workshop krijgt u materiaal om thuis verder aan de slag te gaan.

Nieuw dit jaar is de samenwerking met Stichting Cultuureducatie. Maar liefst 4 dagen lang worden elke ochtend en middag creatieve workshops gegeven. De locatie is het bezoekerscentrum De IJsvogel in Rijsoord. Vrijdag 15 juli is er een workshop vilten en macrameeën voor € 5,00 per workshop.

Ook organiseert Facet Ridderkerk verschillende busreisjes naar bijvoorbeeld de Asperge en wijnboerderij in Etten Leur of een dagje Brielle en zeehonden kijken. Voor de laatste beschikbare plaatsen kunt u het beste eerst contact opnemen met Facet.

Inschrijven kan bij de balie van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. Betaling is mogelijk met pin of contant. Is het vervoer naar de activiteit een probleem? Geef dit bij uw inschrijving aan dan gaan zij hier mee aan de slag. Wilt u meer informatie of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Facet Ridderkerk via 0180 – 432 350 of per mail info@facetridderkerk.nl.