Agenda

Nog enkele plekken beschikbaar voor Zomerfestijn

In de maanden juli en augustus worden de jaarlijkse senioren zomeractiviteiten weer georganiseerd door Facet Ridderkerk. Ook dit jaar staat het programma weer vol met gezellige, mooie, sportieve en leuke uitstapjes. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor activiteiten, zoals de natuuractiviteit Reijerpark, dagtocht zandsculpturen, workshop ‘kunst maakt de mens’, scootmobieltochten en het afsluitdiner bij Pannekoe.

Het Reijerpark is een uniek stukje natuur in Ridderkerk. Op dinsdag 30 juli organiseert Facet een natuuractiviteit vanaf het Natuur Milieu en Educatief Centrum. In 1978 is het 40 hectare grote park aangelegd, waarbij maar liefst 287 verschillende soorten bomen zijn aangeplant. U krijgt een rondleiding door het centrum en samen met natuurgids Aart van Dragt wandelt u door het park. De paden in het park zijn goed begaanbaar, dus ook met uw rollator kunt u deelnemen. 

Donderdag 1 augustus rijdt de bus naar Elburg, want in dit gezellige, toeristische stadje is het grootste verhaal van onze tijd vormgegeven in een expositie met zandsculpturen: Bijbelverhalen in Zand. De lunch is gezamenlijk en na de lunch heeft u nog gelegenheid om meer prachtige zandsculpturen te bekijken. Rond 17.00 uur arriveert de bus weer in Ridderkerk. 

Lekker creatief bezig zijn? Dit kan bij de workshop ‘Kunst maakt de mens’. De activiteit is van 13.45 tot 15.30 uur in het WVC Bolnes. Een professionele museumdocent begeleidt de workshop, waarin aandacht is voor zowel het praten met elkaar over Van Gogh en zijn kunst en natuurlijk ook voor het maken van een eigen kunstwerk, een stilleven. 

Ook de scootmobieltochten zijn dit jaar weer onderdeel van het programma. Op donderdag 18 en 25 juli en 1 augustus rijdt u met uw scootmobiel langs de mooiste natuur- en recreatiegebieden van Ridderkerk en omgeving, zie foto boven. De route is ongeveer 25 km lang en onderweg wordt er even uitgerust voor een lekker drankje. De startplaats is Grandcafé Burgerzaken op het Koningsplein.

Ter afsluiting van het zomerfestijn organiseert Facet dit jaar een heerlijk 3-gangen diner (inclusief twee drankjes) bij Restaurant Pannekoe. Dit is op donderdag 8 augustus. Er is soep vooraf en u kunt voor het hoofdgerecht een keuze maken uit de diverse pannenkoeken of kipsaté met frites en een ijsje of koffie/thee na. 

Inschrijven en betalen kan bij de balie van Facet Ridderkerk aan de Schoutstraat 5. De andere uitjes zitten zo goed als vol. Voor de laatste beschikbare plaatsen kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 0180 432 350.