NPV avond over eenzaamheid

De Ridderkerkse afdeling van de Nederlandse Patiënten Vereniging ( NPV) heeft op 28 maart voor haar thema-avond 2 sprekers uitgenodigd. Een huisarts en een zorgmanager van een verpleegtehuis komen spreken over eenzaamheid, één van de meest onderschatte problemen in onze samenleving.

Uit enquêtes blijkt dat één op de drie Nederlanders eenzaamheid ervaart (= 33%) en 10% zelfs ernstige eenzaamheid. Dat zijn niet alleen oudere mensen, weduwen en weduwnaars. Schaamte daarvoor of zielig voelen is eigenlijk misplaatst, daar is iedereen het wel mee eens. Maar ….dan moet het toch mogelijk zijn om dit taboe te doorbreken? Helaas is over eenzaamheid praten nog steeds erg moeilijk. Velen van hen lijden aan het Bethesda-syndroom: ik heb niemand…!

De sprekers zullen vanuit hun praktijkervaring proberen de vinger op de zere plekken te leggen. Waar zit de pijn? Waar liggen de sleutels voor acceptatie en waar zijn er mogelijkheden voor verandering? En hoe doorbreek je de eenzaamheid?

Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen en kunt u van gedachten wisselen met de sprekers.

U wordt van harte uitgenodigd op deze avond aanwezig te zijn. Ook niet-leden zijn welkom. De toegang is gratis. Wel is er bij de uitgang een collecte voor de onkosten.

Datum: 28 maart 2019
Plaats: verenigingsgebouw ’t Visnet, Graaf Lodewijkstraat 25 te Ridderkerk.
Aanvang: 19:45 uur.