Oekraïne – Rusland lezing in Het Kruispunt

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in Oekraïne en Rusland organiseert bibliotheek Het Kruispunt een lezing over dit onderwerp. De lezing vindt plaats op zondag 20 maart en is kosteloos bij te wonen.  

Over de lezing

Na jaren van vrede is er een oorlog langs de grenzen van Europa. Politicoloog Natasja Nikolić en sociaal geograaf Gerhard Akkerman bespreken in hun lezing onder andere hoe de spanningen tussen Rusland en Oekraïne hebben kunnen escaleren en waarom Rusland de Oekraïne is binnengevallen. Ook is er aandacht voor Poetin als persoon, voor hoe Rusland kijkt naar het internationale toneel en voor de geopolitieke situatie van nu. Uiteraard is er ook uitgebreid ruimte om vragen te stellen.

Geïnteresseerd?

De lezing vindt plaats op zondag 20 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur in bibliotheek Het Kruispunt in Barendrecht. De toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht via www.debibliotheekaanzet.nl (directe link: Oekraïne-Rusland lezing (debibliotheekaanzet.nl)). Een vrijwillige bijdrage is van harte welkom en wordt gedoneerd aan giro 555: samen in actie voor Oekraïne.

Over Het Kruispunt

De lezing is een samenwerking tussen de Bibliotheek Aanzet en gebouw Het Kruispunt. Het Kruispunt is dé ontmoetingsplek voor Barendrecht en omstreken. Je kunt er ontspannen, studeren, lezen, genieten, luisteren, kijken en nog veel meer. In Het Kruispunt vind je de Bibliotheek AanZet, Exxact Barendrecht, Spruit eten & drinken, Barendrechts Dagblad en Theater het Kruispunt. Samen zorgen zij ervoor dat er altijd iets te doen is in en om Het Kruispunt. Kijk op www.hetkruispunt.nl voor het volledige programma.