Agenda

Online Alzheimer Café over psychische klachten bij dementie

De werkgroep van het Alzheimer Café Ridderkerk biedt in januari een online Alzheimer Café aan. In de video gaat Lenie de Jong, gespreksleidster van het Alzheimer Café, in gesprek met psycholoog Hanna de Jong over psychische klachten bij dementie. 

De meest voorkomende psychische problemen bij dementie zijnangst en somberheid.  Is de ziekte verder gevorderd, dan kunnen vaker wanen en hallucinaties voorkomen. Hanna de Jong geeft in de video praktische tips aan mantelzorgers. 

De video is te zien op de website van Karaat Mantelzorg via www.karaatmantelzorg.nl en op Facebook.com/KaraatMantelzorg. Ook de andere video’s van het Alzheimer Café Ridderkerk kunt u op de website terugzien. Andere organisaties zoals Salem, Riederborgh, Internos en Aafje publiceren de video’s ook op hun websites.  Op deze veilige manier is de informatie voor iedereen beschikbaar.

Voor vragen of reacties naar aanleiding van het interview kunt e-mailen naar info@karaatmantelzorg.nl of u kunt bellen naar 0180 – 763 717 en vragen naar Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent bij Karaat Mantelzorg.

Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.