Agenda

Online Alzheimer Café Ridderkerk over Dementie, Mantelzorg en Eenzaamheid

Iedere tweede maandagavond van de maand wordt het Alzheimer Café Ridderkerk georganiseerd in Wijkcentrum West. Omdat deze bijeenkomst in juli nog niet door kan gaan, wordt er maandag 13 juli 2020 een video met interview van Lenie de Jong met Klazina van de Herik op de website van Karaat Mantelzorg geplaatst. Het onderwerp van het interview is Dementie, Mantelzorg en Eenzaamheid. U kunt het video-interview bekijken wanneer het u uitkomt. 

De maatregelen rondom de coronacrisis raken mensen met dementie en hun familieleden hard. Eenzaamheid ligt op de loer. Uit de Dementiemonitor Mantelzorg 2018 blijkt dat sociaal isolement op de loer ligt bij mantelzorgers van mensen met dementie. Zij voelen zich twee keer zo eenzaam als de gemiddelde Nederlander. Sinds de diagnose van hun naaste heeft 38 procent minder sociale contacten. En maar 29 procent van de mantelzorgers geeft aan wel eens ongevraagd hulp te krijgen uit hun omgeving. In de video is er aandacht voor het verdriet van mantelzorgers in deze tijd en gaat Klazina in op deze actuele thema’s. 

Het Alzheimer Café biedt mensen met dementie en mantelzorgers advies, lotgenotencontact en gezelligheid. “Wij beseffen de impact van het hier de deuren sluiten voor fysieke ontmoetingen, maar het is helaas niet anders. Net als vorige maand bieden we u een video aan van een gesprek dat anders zou plaatsvinden in het Alzheimer Café Ridderkerk. Deze is vanaf maandag 13 juli te zien op de website van Karaat Mantelzorg. Andere organisaties zoals Salem, Riederborgh, Internos en Aafje publiceren de video”, zegt mantelzorgconsulent Mineke Boon van Karaat Mantelzorg. De video wordt ook gedeeld via Facebook.com/KaraatMantelzorg. “Voor vragen of reacties naar aanleiding van het interview kunt e-mailen naar info@karaatmantelzorg.nl of u kunt bellen naar 0180 – 763 717. Wij nemen dan contact met u op.”

“Wij laten elkaar niet los, ook als we niet dichtbij kunnen komen”. 

Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg, via 0180 – 763 717 of info@karaatmantelzorg.nl