Online Alzheimer Café Ridderkerk over Wet zorg en dwang

In samenwerking met Alzheimer Nederland heeft de werkgroep Alzheimer Café Ridderkerk een online video opgenomen met als onderwerp Wet zorg en dwang. Lenie de Jong, gespreksleider van het Alzheimer café Ridderkerk gaat in gesprek met verschillende cliëntvertrouwenspersonen en de belangenbehartiger van Alzheimer Nederland regio Rotterdam over deze wet en wat deze in de praktijk inhoudt. 

De nieuwe Wet zorg en dwang geldt vanaf 1 januari 2020. Het doel van deze nieuwe wet is dat onvrijwillige zorg bij mensen met dementie zo veel mogelijk wordt voorkomen en dat er eerst naar betere alternatieven wordt gezocht. Ook zorgt deze wet ervoor dat iedereen die met onvrijwillige zorg te maken krijgt terecht kan bij een cliëntvertrouwenspersoon. 

De video is te zien op de website van Karaat Mantelzorg via www.karaatmantelzorg.nl en op Facebook @KaraatMantelzorg. Ook de andere video’s van het Alzheimer Café Ridderkerk kunt u op de website van Karaat Mantelzorg terugzien. 

Voor vragen of reacties naar aanleiding van het interview kunt e-mailen naar info@karaatmantelzorg.nl of u kunt bellen naar 0180-763717 en vragen naar Angelique Bloemberg, mantelzorgconsulent bij Karaat Mantelzorg.

Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.