Agenda

Online kennismaken met mbo-opleidingen tijdens open dag Da Vinci College

Vrijdag 29 januari 2021 opent het Da Vinci College tussen 15:00 en 18.00 uur online de deuren voor bezoekers. Eindexamenkandidaten, ouders, verzorgers, starters zonder diploma en herintreders kunnen tijdens deze open dag vanuit huis kennismaken met de verschillende opleidingswerelden van Da Vinci. Van Techniek tot Zorg en van ICT tot Sport & Bewegen, de toegankelijke school met vestigingen in Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Wijk en Aalburg heeft van mbo-niveau 1 tot en met 4 alles in huis.

“Onze docenten verzorgen deze middag via een livestream ruim 45 opleidingsvoorlichtingen,” vertelt organisator Mascha de Mink, “zo’n digitaal evenement is natuurlijk niet hetzelfde als een echte open dag, maar we proberen via deze weg iedereen zo goed mogelijk te informeren en de sfeer van onze school over te brengen.” Naast praktische informatie biedt de online open dag veel informatie over studeren aan het mbo, een bedrijvenmarkt met info over leerwerk-, en stage-bedrijven. Ook staan studenten in een (video-)chat bezoekers gastvrij te woord en vertellen zij over hun eigen studie en de sfeer op de school. Wie hulp kan gebruiken bij het kiezen van een opleidingsrichting kan in gesprek met een studieloopbaanadviseur. Met een aanmeldlink, verkrijgbaar via de website, heb je de hele middag toegang tot het online-evenement van de kleinschalige mbo-school.

Vakmensen gezocht

Het is geen nieuws dat er in Nederland een groot tekort aan vakmensen is. Diverse sectoren staan te springen om praktisch geschoold personeel. Die vraag neemt de komende jaren alleen maar toe. In het middelbaar beroepsonderwijs kun je kiezen voor voltijd leren op school (bol) of voor leren in de praktijk en één dag per week naar school (bbl). In beide leerwegen staat tijdens de studie de praktijk centraal, zodat je met een mbo-diploma op zak in veel sectoren direct aan het werk kunt.

Als opleider voor mbo, vavo en educatie biedt het gezellige Da Vinci College iedereen de mogelijkheid om te leren en zich te ontwikkelen. De school helpt jongeren om kansen te pakken en geeft persoonlijke begeleiding aan wie dat nodig heeft. Aanmelden voor de open dag of andere kennismakingsmogelijkheden zijn te vinden op www.davinci-open.nl.