Online lezing Gorzen, Gorzengriend en Crezéepolder

De online lezing ‘Gewilde Dieren’ van Luc Hoogenstein die zou plaatsvinden op 15 juli is uitgesteld tot na de zomervakantie. Gelukkig heeft Natuurvereniging IJsselmonde een vervangende spreker voor deze avond gevonden, namelijk Jan Tuin. Jan zal prachtige beelden laten zien van de natuur in de Gorzen, Gorzengriend en de Crezéepolder. 

Zowel leden als niet-leden zijn van harte uitgenodigd om zich in te schrijven via de website van de vereniging via www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda.

Jan Tuin presenteert prachtige beelden van de Gorzen, Gorzengriend en de Crezéepolder door de jaren heen. U zult verrast zijn hoeveel natuur er zich op een zo druk bevolkt stukje Nederland bevindt.

Jan begint zijn verhaal in de Gorzen met de vleermuisgrot, daarna de gorzengriend met beverburcht en het watervloedbos en dan de Crezéepolder met wat geschiedenis: het doorsteken van de dijk en de ontwikkelingen van planten, vogels en de verdere vorming van dit unieke zoetwater getijdengebied.

Tijdens de lezing toont Jan ruim 100 foto’s en enkele filmpjes waarvan er twee met een drone zijn gemaakt, om zijn verhaal te onderbouwen en te verduidelijken.

Voor deze lezing is voor een deel gebruikgemaakt van informatie, foto’s en videomateriaal van: Bert Mellaart, Jaap Nispeling, Netty Wermeester, Dick Hörtes, Aart van Dragt en Sander Elzerman.

Over Jan Tuin

“Ik ben Jan Tuin, en woonachtig in Ridderkerk. Begonnen als banketbakker en daarna 33 jaar als fotograaf werkzaam geweest in het Dijkzigt ziekenhuis, dat later het Erasmus MC werd. Inmiddels met pensioen.  Ongeveer 50 jaar werkzaam als hobby imker.

Lid van de Natuurvereniging IJsselmonde en actief in de vogelwerkgroep en de paddenstoelen-werkgroep van deze vereniging.”