Online workshop “Bewust ademen” voor mantelzorgers

Karaat Mantelzorg, onderdeel van Facet Ridderkerk, biedt op dinsdag 9 juni van 19.30 tot 20.30 uur een online workshop ‘Bewust ademen’ aan voor mantelzorgers. Mantelzorgers uit Ridderkerk, Barendrecht en Albrandswaard die zijn ingeschreven bij Karaat Mantelzorg kunnen gratis deelnemen aan de workshop.

Druk eens even op de pauzeknop! Door u bewust te worden van uw adem en hiermee te oefenen, kunt u stress verminderen, uw hartslag omlaag laten gaan en u meer ontspannen gaan voelen. En mogelijk zult u ook beter gaan slapen… Bewust(er) ademen is bewust(er) leven. De ademhaling is binnen mindfulness een prachtig instrument om gericht aandacht te geven aan uzelf, in het hier en nu. In het waarnemen van uw adem kunt u veel over uzelf ontdekken. Uw adem staat direct in verbinding met uw gevoel. Het geeft concreet antwoorden op de vraag ‘hoe gaat het nu met me?’. In deze workshop ervaart u verschillende ademhalingstechnieken. Door met uw ademhaling te ‘spelen’ kunt u zelf bewust keuzes maken op weg naar meer innerlijke rust. Met meer aandacht voor uzelf, juist nu in deze onzekere (corona) tijden.

Onder leiding van John van der Sluijs (mindfulness coach van Lopend Stilstaan) en Esther de Meza (mantelzorgconsulent Karaat Mantelzorg) wordt de workshop via beeldbellen gedaan. Kennis van beeldbellen is niet nodig. Deelnemers krijgen na aanmelding een instructie. U krijgt zo nodig telefonische hulp als u er niet uitkomt. Wat u nodig heeft, is een computer, laptop of tablet met camera en microfoon en een internetverbinding.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Karaat Mantelzorg via 0180 -432 350 of info@karaatmantelzorg.nl