Agenda

Ontdek de nieuwe makers: weekend vol afstudeervoorstellingen

In het weekend van 15, 16 en 17 juni presenteren verschillende nieuwe makers hun afstudeervoorstellingen in het Maaspodium. Jong talent, vers van de pers, klaar om de theaters te veroveren! Met op vrijdag Anton de Bies en Aldaïr Pieters, op zaterdag theatercollectief Die Hele Ding en op zondag Joy Delima. Zij presenteren eigen werk, ieder op zijn eigen manier inspelend op actuele maatschappelijke kwesties.

De acteurs uit Kòrsou


Anton de Bies en Aldaïr Pieters zijn beide geboren op Curaçao en naar Nederland gekomen om een acteursopleiding te volgen. Op vrijdag 15 juni (20:15 uur) presenteren zij in een double bill hun afstudeervoorstellingen in het Maaspodium. Aldaïr Pieters presenteert Be free, waarin hij een oplossing zoekt voor de problemen de rechtssystemen van Nederland en de Nederlandse Antillen. Zowel de gevangene, de ex-gevangene en de advocaat worden door Pieters zelf vertolkt. Anton de Bies maakte Papito naar aanleiding van de geboorte van zijn eerste kind. Want wanneer ergens een kind geboren wordt, worden er ook een nieuwe vader en moeder geboren. Wat geef je door aan een zoon die straks ook een man zal zijn? Lukt het Anton om zich kwetsbaar op te stellen en afscheid te nemen van zijn machogedrag?

Fox Populi


Op zaterdag 16 juni (20:15 uur) blaast het jonge hiphoptheatercollectief Die Hele Ding nieuw leven in “Van Den Vos Reynaerde”, een van de oudste Nederlandse dierenverhalen over een vos die iedereente slim af is. Die Hele Ding voert een vos ten tonele die iedereen by the pussy grijpt, mensen besteelt, liegt en rooft. De Vos gebruikt zijn taal en rijmkunde om iedereen klem te zetten en in de val te lokken. Die hele ding laat de oud Nederlandse christelijke cultuur clashen op de moderne tijd. Hoe slecht ben je als je gebruikmaakt van de zwakte van anderen? Kunnen we de verleiding van de Vos weerstaan?

Stamboom monologen

Joy Larissa Delima kwam er na een paar maanden op school achter dat zij de tweede zwarte vrouw ooit was in 60 jaar op de Arnhemse toneelschool. “Ik voelde een grote verantwoordelijkheid voor een groep en nam die ook. Maar voor welke groep? En waarom hoor ik daarbij? En nog belangrijker: moet/wil ik die verantwoordelijkheid wel op me nemen?” Stamboom monologen gaat over de zoektocht van deze jonge zwarte vrouw naar een plek die ze thuis kan noemen. Delima is technisch gezien nog niet aan het afstuderen, maar maakte haar indrukwekkende voorstelling al in haar derde jaar aan de toneelschool. Haar voorstelling Stamboom monologen speelt zij op zondag 17 juni (19:30 uur).

Afstudeervoorstellingen: ontdek de makers

Aanvang: 15 t/m 17 juni 2018
Prijs: vanaf €8
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: Maastd.nl