Agenda

Ontdek het nachtleven van het Reijerpark

Vrijdag 24 augustus om 21.00 uur is er vleermuizenexcursie in het Reijerpark met daarna een onderzoek naar het voorkomen van nachtvlinders. Voor beide activiteiten van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde kan men bij het NME Centrum De Groene Draak terecht. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Als het donker wordt komt een ander deel van de natuur tot leven. Als het begint te schemeren komen de eerste vleermuizen tevoorschijn. Eerst vliegen ze een paar rondjes in de omgeving en al snel trekken ze naar gebieden waarvan ze ervaren hebben dat daar voedsel is te vinden.  Als het echt donker is komen de nachtvlinders tot leven, al zijn er soorten nachtvlinders die men ook overdag kan aantreffen. De roep van een uil en als het niet bewolkt is een prachtige sterrenhemel maken de avond tot een belevenis.

Er zal gestart worden om 21.00 uur met een vleermuizenexcursie o.l.v. Sander Elzerman door het Reijerpark. Verder is het de hele avond mogelijk om een kijkje te nemen bij de nachtvlinders die op het witte doek gaan zitten. Met een speciale opstelling van lampen en doeken worden de nachtvlinders naar het NME-centrum gelokt. Daar staan leden van de Natuurvereniging IJsselmonde klaar om op naam te brengen. Zo krijgt men een inkijkje in grote diversiteit aan soorten die het park rijk is. Er kunnen in een avond nachtvlinderen meer dan 75 verschillende soorten te zien zijn.

De Natuurvereniging Eiland IJsselmonde inventariseert al meer dan 25 jaar de flora en fauna op het eiland IJsselmonde. In diverse gebieden verspreid over het eiland IJsselmonde wordt de stand van de flora en fauna in kaart gebracht. Daarnaast worden lezingen en excursies georganiseerd om mensen bij de natuur te betrekken.

Natuurvereniging eiland IJsselmonde: info@natuurvereniging-ijsselmonde.nl /
www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl