Agenda

Open dag logistiek Ridderkerk

Tien Ridderkerkse transportbedrijven hebben de handen ineengeslagen voor het organiseren van een open dag om nieuwe medewerkers te werven. Deze open dag vindt plaats op zaterdag 28 oktober 2023 van 11.00 tot 16.00 uur op het terrein van Van Gelder groente en fruit aan de Krommeweg 10 in Ridderkerk.

Bezoekers kunnen kennis maken met de activiteiten die de deelnemende transportbedrijven te bieden hebben. Achterliggende gedachte is personeel te werven, want daar is dringend behoefte aan. “Ridderkerk is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk logistiek knooppunt in Nederland,” zegt Bert van der Heijden, transportondernemer en initiatiefnemer van de open dag. “Een gevolg van de groei is dat we continu op zoek zijn naar nieuw personeel.” Niet alleen Van der Heijden zoekt nieuwe mensen. Dit geldt voor alle deelnemers aan de open dag. Het gaat daarbij niet alleen om chauffeurs maar ook om administratieve functies, vorkheftruckchauffeurs, magazijnmedewerkers enzovoort.  

Mensen die geïnteresseerd zijn in een baan in de logistiek kunnen op de open dag kennis maken met de mogelijkheden die de transportsector te bieden heeft. Naast de transportondernemingen zijn ook verkeersscholen en een trucksimulator aanwezig op de open dag. Ook participeert het voortgezet onderwijs via het samenwerkingsverband SOB Ridderkerk, waarin de gemeente Ridderkerk, de scholen en ondernemers vertegenwoordigd zijn.

“Deze dag biedt de mogelijkheid om de Ridderkerkse logistieke bedrijven te ontmoeten, vragen te stellen en te ontdekken hoe men deel kan uitmaken van een dynamische sector waar veel kansen en mogelijkheden liggen,” zo besluit Bert van der Heijden.