Agenda

Open dag Scheeps-Modelbouw Vereniging Ridderkerk

De Scheeps-Modelbouw Vereniging Ridderkerk (S.M.V.R.), opgericht op 16 maart 1976, bestaat dit jaar alweer 48 jaar en organiseert op zaterdag 13 april een open dag in het wijkcentrum Trefpunt-Oost in Ridderkerk aan de Genestetstraat 2. De tentoonstellingsruimte zal gevuld worden met modellen, welke gebouwd zijn door de leden van de vereniging.

De leden van de vereniging komen om de veertien dagen samen op de dinsdagavond in de oneven weken in het clublokaal aan de Vlasstraat 10 in Ridderkerk-Rijsoord. 

De leden zijn verdeeld in twee groepen, n.l. varende en niet-varende leden. 

Voor het varen met motorboten is het water aan de Rijnsingel in Bolnes al vele jaren de vaste ‘thuishaven’. Hier wordt in de periode april t/m september zondags gevaren van 10.00 tot 12.00 uur. 4 maal per seizoen vinden hier ook onderlinge wedstrijden plaats, het zgn. parcoursvaren. 

Voor de zeilers binnen de vereniging is het vaarwater aan de Rijnsingel te klein, daarom zijn wij voor hen uitgeweken naar het Waaltje in Rijsoord. Hier wordt in het seizoen op zaterdagochtend bij het surf-gedeelte 6 keer per jaar gezeild van 10.00 tot 12.30 uur.

De niet-varende leden houden zich o.a. bezig met de bouw van historische houten modellen aan de hand van beschikbare tekeningen en andere informatie, zoals b.v. via het Internet. De resultaten hiervan zijn bijzonder fraaie gedetailleerde schepen. Binnen de SMVR zijn er ook nog leden, die zich voornamelijk bezig houden met het bouwen van papieren of plastic modellen.

Tijdens de open dag zullen modellen van diverse pluimage, zoals b.v. zeilboten, sleepboten, enz. een overzicht geven van de modelbouw binnen onze vereniging. Tevens zal naast het gebouw een bassin aanwezig zijn, waarin gevaren wordt, waarbij ook kinderen met speciale bootjes mogen varen. Natuurlijk is er die dag voldoende informatie over de vereniging te verkrijgen.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van de vereniging: www.smvr.nl en op Facebook (Scheeps-Modelbouw Vereniging Ridderkerk)

Deze open dag is toegankelijk voor publiek van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.