Open Dag van Salem

Op zaterdag 16 maart a.s. staan vanaf 10.00 uur de deuren van Salem voor geïnteresseerden open. Bij de stand van de afdeling Personeel & Opleiding kan men terecht voor informatie over het werken en leren in Salem.

Voor informatie over het wonen in Salem staan de maatschappelijk werkers klaar. Ook de Coördinator van het Vrijwilligerswerk en vertegenwoordigers van de Cliëntenraad zijn deze dag aanwezig.

Activiteiten bewoners

Bewegen is gezond en heeft een positieve invloed op stemming en geheugen. Daarom wil Salem bewegen voor de bewoners stimuleren. Voor de bewoners is er een beleeftafel aangeschaft. Dit is een tafel die op een speelse manier de bewoner activeert en stimuleert tot beweging en sociale interactie. Tijdens de Open Dag kunt u zelf de vele mogelijkheden van deze tafel ervaren.

De deelnemers van de houtbewerkingsgroep laten u graag de mooie creaties zien die zij hebben vervaardigd. Daarnaast kunt u iets lekkers proeven van wat de bewoners samen met de activiteitenbegeleiders op de mobiele keuken hebben bereid.

Gezondheidscheck

Het is mogelijk om een korte gezondheidscheck te laten doen. De verpleegkundigen staan voor u klaar om uw BMI, bloeddruk en bloedsuiker te controleren.

CRDL

Nieuw op de Open Dag is de CRDL. De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. Het instrument combineert speelse, organische vormgeving met slimme software. De nadruk ligt op interactie. Voor de bewoners is een CRDL aangeschaft. Tijdens de Open Dag zal de CRDL gedemonstreerd worden.

Afdeling Therapie

Bij de stand van de afdeling Therapie kunt u terecht voor meer informatie over de verschillende aspecten van het werk van de afdeling Therapie, waaronder informatie over Fysiotherapie, Ergotherapie en Logopedie voor onze bewoners. Ook kunt u uitgebreide informatie krijgen over het project ‘Fitness voor senioren’ en kunt u een kijkje nemen in de fitnesszaal. Voor relevante informatie over zorgproducten en zorgmiddelen kunt ook terecht bij de stand van de afdeling Therapie.

Knutselhoek

De kinderen kunnen in de Orangerie als een echte dokter hun eigen pop of knuffel verzorgen. Neem je knuffel of pop dus mee! Ook kunnen zij daar aan de slag met een knutselwerkje of kleurplaat.

Workshops en demonstraties

Tijdens diverse workshops en demonstraties kunt u kennismaken met verschillende aspecten van het wonen in Salem.

Gratis lunch

U hoeft deze dag niet met een lege maag naar huis te gaan. Van 11.30 tot 13.30 uur wordt u gratis een heerlijke lunch aangeboden.

Dit is zomaar een greep uit de vele activiteiten die op 16 maart in Salem zullen plaatsvinden. Kom kijken en ervaren op zaterdag 16 maart a.s. van 10.00 tot 14.00 uur