Agenda

Open deuren tijdens Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 8 september openen diverse monumenten hun deuren en gunnen zij u een kijkje in hun rijke historie. Het is dan de kans om eens een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt.

Singelkerk

In de Singelkerk aan de Kerksingel 1 klinken van 13.00 en 13.45 uur de klanken van het orgel. Jan Peter Teeuw, een van de vaste organisten, geeft dan een concert. Daarna vertelt orgelbouwer Jan L. van den Heuvel u graag over de kwaliteiten van het prachtige instrument wat hij in 1970 bouwde. De deuren van de kerk staan van 10.00 tot 16.00 uur voor bezoek open. Iedereen is dan van harte welkom om het orgel en de kerk te bezichtigen.

Huys Ten Donck

Ook is het Donckse Bos op zowel zaterdag 8 en zondag 9 september opengesteld en vrij toegankelijk voor iedereen. Alle omwonenden en geïnteresseerden zijn meer dan welkom om op de buitenplaats te komen wandelen (alleen dit weekend heeft u geen wandelkaart nodig). Komt u het gerestaureerde Kinderspeelhuisje bewonderen in het Donckse Bos, de schoongemaakte (maar nog niet gerestaureerde) tuinvazen op het gazon, de eerste paddenstoelen spotten of kom eventjes helemaal tot rust in de natuur.

Op deze pagina kunt u een overzicht van alle monumenten in Ridderkerk.

Vorig jaar nam Rio-Sarah Nederveen ook een kijkje in de Oudheidkamer en de Singelkerk.