Agenda

Opening mini-expositie Fotograferen met tablets in Gasterij de Ontmoeting

Op dinsdag 27 november 10.30 uur is de officiële opening van de mini-expositie Fotograferen met tablets in de Gasterij de Ontmoeting, Boksdoornstraat 80 in Ridderkerk.

Anastasia den Hoedt, Arend den Hoedt, Ferry Tamboer en Piet van der Laarse tonen ieder hun twee mooiste foto’s gemaakt tijdens de mini-cursus van fotograaf Mark Isarin. In drie lessen leerden de vier deelnemers mooie en goede foto’s maken met een tablet. De expositie duurt tot vrijdag 14 december en bestaat uit foto’s van bloemen, stillevens en portretten. 

Hoe zag de mini-cursus er uit?

Tijdens de eerste les startte fotograaf Mark Isarin met een kleine introductie en werd gekeken hoe de camera van de tablets werkte. Daarna werden er bloemen gefotografeerd, waarbij gelet werd op kleur, compositie en achtergrond. De tweede les gingen de deelnemers aan de slag met kleine stillevens maken. Hoe zet je een stilleven op? Waar moet je op letten in de opbouw van een stilleven? Hoe stuur je het licht? Natuurlijk kwam het begrip compositie weer meer dan eens om de hoek kijken. In de laatste les werden er portretten gemaakt. En dat is lastiger dan het lijkt. Wat voor verschillende soorten portretten zijn er eigenlijk? Hoe regisseer je een model? Hoe belangrijk is het licht? Hoe houd je de achtergrond rustig? 

Cultuur Dichtbij Ridderkerk

‘Fotograferen met Tablets’ is onderdeel van ‘Cultuur Dichtbij’, een samenwerkingsverband tussen de Reyerheem, Gasterij de Ontmoeting van de Riederborgh en het Servicebureau Onderwijs&Cultuur waarbij inwoners uit Ridderkerk elkaar ontmoeten via diverse cultuurdisciplines. Cultuur Dichtbij wordt mogelijk gemaakt met de steun van de Stichting Fonobori. Cultuur Dichtbij, een middag waarbij oude verhalen herleven en nieuwe herinneringen gemaakt worden. Kijk voor meer informatie op www.onderwijs-cultuur.nl.

Mini-cursus Fotograferen met tablets in de Reyerheem

Op woensdag 21, 28 november en donderdag 6 december vindt deze mini-cursus ook plaats van 14.00-16.30 uur bij Ontmoetingsplein Reyerheem, Torenmolen 1 in Ridderkerk. Er is plek voor 10 deelnemers. Aanmelden is voor de reeks van drie keer en de totaalkosten zijn € 10,- voor drie lessen. Stuur een mail naar karin.de.rooij@aafje.nl of bel naar 06 13 08 52 33.