Opschoondag in aangepaste vorm

Minder zwerfafval zorgt voor een fijnere leefomgeving en een schoner milieu. Daarom wil Gemeente Ridderkerk samen met u aan de slag op en rond 20 maart 2021. Dan is het Landelijke Opschoondag.

Nederland Schoon promoot deze actie. In het hele land komen mensen in actie tegen zwerfafval. U toch ook? Iedereen kan helpen. Dit jaar vindt de Landelijke Opschoondag vanwege de coronacrisis in aangepaste vorm plaats. Inwoners mogen alleen, met het eigen gezin of met één persoon op 1,5 meter afstand zwerfafval opruimen. Grote groepen zijn dit jaar niet toegestaan.

Zwerfafvalpakket

Veel inwoners hebben al een zwerfafvalpakket aangevraagd. Een pakket bestaat uit een tasje met een grijper, veiligheidsvest- je, vuilniszakken, handschoenen en een ring. Het pakket mag u houden. Om bijvoorbeeld later te gebruiken als u de hond uitlaat of een wandeling maakt.

Afval hoort niet in de natuur thuis. Het is slecht voor mens en dier. Veel afval komt in minuscule deeltjes in het water terecht. Die- ren zien het aan voor voedsel met vaak de dood tot gevolg.

Aanmelden kan via www. onzetoekomstisduurzaam. nl. U ontvangt een e-mail om de materialen af te halen. Op de site staat een kaart waarop u kunt zien waar in uw buurt al wordt opgeruimd. De gemeente is natuurlijk erg benieuwd naar die brandschone straten. Maak een selfie met eventueel uw helpers (op gepaste afstand) in actie en stuur die naar onzetoekomstisduurzaam@bar-organisatie.nl.