Orange The World 2021

Van 25 november tot en met 10 december is het ‘Orange The World’, de internationale campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met fysiek of seksueel geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Elke tien dagen overlijdt in Nederland een vrouw als gevolg van huiselijk geweld.

In alle lagen van de bevolking komt geweld voor. Iedereen kan er mee te maken krijgen. Denk aan schoppen, slaan, schreeuwen, vernederen, seksueel geweld of fi- nancieel misbruik. Ook in Ridderkerk komt geweld te vaak voor.

Filomena, het Centrum huiselijk geweld en kindermishandeling, heeft voor regio Rotterdam Rijnmond haar deuren geopend voor wie te maken heeft met vormen van geweld. Denk aan letsel, verkrachting en intieme terreur waarbij controle en macht aan de orde is.

Op één locatie wordt er gewerkt aan veiligheid, lichamelijk (forensisch) onderzoek, medische behandeling, intensieve begeleiding en traumabehandeling. Het Centrum Seksueel Geweld bevindt zich op dezelfde locatie, zodat er korte lijnen zijn. Filomena is gevestigd in het GGD-gebouw aan Schiedamsedijk 95 in Rotterdam.

Tweemaal per week kunnen slachtoffers vrijblijvend binnenlopen voor hulp, informatie en contact met ervaringsdeskundigen en professionals: elke dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 12.30 uur.

Maakt u zich zorgen om een familielid, vriendin, buurvrouw, collega of klasgenoot? Bel voor hulp en advies met Veilig Thuis. Dit kan anoniem. Bel 0800-2000 of chat via www.veiligthuis.nl.