Agenda

Orgelconcert Jan Peter Teeuw op Koningsdag

Op donderdag 27 april 2023 (Koningsdag) geeft Jan Peter Teeuw traditiegetrouw een orgelconcert in de Ichthuskerk te Ridderkerk (Vlietplein 1). Hij zal dan het mooie Leeflang-orgel bespelen.

Op het programma staan uiteraard bewerkingen over vaderlandse liederen van diverse Nederlandse componisten (Zwart, Kee, Van der Maten). Daarnaast speelt Jan Peter werken van onder andere Bach, Händel, Whitlock, en de Nederlandse première van de Suite en La van D. Bédard. Het concert wordt afgesloten met een improvisatie en samenzang van het Wilhelmus. 

Jan Peter Teeuw (1987) studeerde bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Hij is kerkorganist in Ridderkerk. Regelmatig verleent hij zijn medewerking aan concerten, zowel als begeleider van koren en instrumentalisten alsook als solist. Orgelconcerten gaf hij behalve in Nederland ook in België en Duitsland. Van zijn hand verschenen bijna 50 bundels met instrumentale muziek, arrangementen en koraalbewerkingen voor orgel. De bewerkingen die Jan Peter schrijft worden regelmatig door andere musici uitgevoerd en opgenomen.

Jan Peter is dirigent van twee koren. Hij werkte mee aan vele opnamen, waaronder solo-albums vanuit Ridderkerk (Boezemkerk en Singelkerk), Leeuwarden, Purmerend, Kampen en Brielle. Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige cd’s, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012).

Het concert begint om 14:30 uur. De deuren gaan een halfuur voor aanvang open. Het is ook mogelijk om tijdens het concert in en uit te lopen.

De toegang is gratis. Wel is er een collecte bij de uitgang waarvan de opbrengst bestemd is voor het orgel- en pianofonds van de Ichthuskerk.

Na afloop van het concert zijn er cd’s en bladmuziek van Jan Peter te koop.

Voor meer informatie: www.janpeterteeuw.nl. Allen van harte welkom!