Agenda

Orgelconcert Jan Peter Teeuw Singelkerk Ridderkerk

Dit jaar bestaat het grote Van den Heuvel-orgel in de Ridderkerkse Singelkerk 50 jaar. Daarom worden er enkele jubileumactiviteiten georganiseerd, waaronder drie inloopconcerten op zaterdagmiddag. Het derde inloopconcert wordt gegeven op zaterdag 25 juni door organist Jan Peter Teeuw, één van de vaste bespelers van het Singelkerkorgel.

Het programma bestaat uit bekende én onbekende orgelwerken, en vermeldt onder muziek van Bach (zowel de bekende Johann Sebastian als zijn achterneef Johann Bernard), Mailly, Léfebure-Wely en Dupré. Omdat 50 jaar geleden Koos Bons adviseur was bij de bouw van het orgel, speelt Jan Peter ook een psalmbewerking van zijn hand. Het concert wordt besloten met een improvisatie.

Het concert in de Singelkerk (Kerksingel 1) begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur. Het is ook mogelijk tussentijds in- of uit te lopen. De toegang is gratis. Wel wordt er bij de uitgang gecollecteerd. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor de onkosten.

In het najaar zijn nog enkele jubileumactiviteiten gepland! Op zaterdag 12 november geeft de bekende organist Ben van Oosten om 20:00 uur het jubileumconcert. Ook zijn er dit jaar twee open speeldagen, op 24 september en 8 oktober. Daarnaast is er op 29 oktober een masterclass improvisatie van Gerben Mourik.