Agenda

Paddenstoelenlezing en tentoonstelling in de IJsvogel

Natuurvereniging IJsselmonde exposeert met een tentoonstelling “De Wondere wereld van paddenstoelen” in de IJsvogel. Op 3 november 2022 is er bovendien een lezing over paddenstoelen, ook in de IJsvogel. Op 12 november is er ook een paddenstoelenexcursie naar het Mastbos, meer informatie en aanmelding voor deze excursie via: natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda/

Paddenstoelen zijn de vruchtlichamen van schimmels, waarmee schimmels ook hun sporen verspreiden. Paddenstoelen ruimen organisch materiaal op en groeien op bomen, maar ook op wortels van planten in het gras, op mest of op andere paddenstoelen, zoals de kostgangerboleet. Sommige paddenstoelen zijn extreem giftig terwijl andere goed eetbaar zijn. Paddenstoelen hebben de meest fantastische vormen en kleuren. Zo lijkt de inktviszwam op een inktvis en de biefstukzwam daadwerkelijk op een biefstuk. En het aardige is dat je deze ook nog kan eten als hij nog vers is. De tentoonstelling zal met name de mooie en bijzondere schoonheid van de verschillende paddenstoelensoorten laten zien.

De tentoonstelling is te bekijken van 29 oktober t/m 27 november in de IJsvogel, Waalweg 9a in Rijsoord, parkeren kan op achteraan het parkeerterrein van Ross Lovell. Vandaar kan men via het fietspad naar de IJsvogel lopen. De IJsvogel is geopend op woensdagmiddagen, zaterdag en zondag. Op donderdagavond 3 november is er ook een paddenstoelenlezing door Jan Tuin in de IJsvogel, inloop 19.30 uur aanvang 20.00 uur, einde ca. 22.00 uur. Toegang gratis.