Agenda

Papiaments ontleed en opnieuw gecomponeerd

Op donderdag 18 oktober om 20:15 staat Papia in het Maaspodium. Vanta en Poetry Circle Nowhere ontleden het Papiaments en beelden de geboorte van de taal uit. Hiervoor gebruiken zij spoken-word en muziek. Papia is een poëtische en visuele voorstelling over de oorsprong van het Papiaments en de talige mens, met vooraf een mini-crashcourse Papiaments. Op vrijdag 19 oktober om 19:30 staat Poetry Circle Nowhere met LostProject in het Maaspodium met Rauw (v/v).

Papia, de geboorte van een taal

Het gepraat, het gesprek. Papia betekent praten in het Papiaments. De geschiedenis van deze taal is intrigerend, omdat ze ontstaan is in een tijd waarin mensen uit verschillende werelddelen op Curaçao kwamen wonen. Het Papiaments is het bewijs dat taal alle sociale en culturele verschillen kan overstijgen. Onbegrip was het startpunt van iets nieuws.
Papia is een muzikale, poëtische en visuele voorstelling over de oorsprong van het Papiaments en de talige mens. Begint de ontwikkeling van taal met luisteren? Hoe spelen ritme, klank en articulatie samen? En wat is eigenlijk de noodzaak van een gezamenlijke taal? Voorafgaand aan de voorstelling wordt het publiek opgewarmd met een mini-crashcourse Papiaments, met een knipoog!

Vanta en Poetry Circle Nowhere

Vanta is het muziek- en spoken-word collectief van Vernon Chatlein, Amber Nijman en Juan-Carlos Goilo. Het trio componeert eigen muziek, produceert en voert eigen concepten uit. Voor 2018 is Vanta gevraagd om met Werc collective een ode te brengen aan de oudste geschriften in de vier Koninkrijkstalen (Nederlands, Engels, Fries en Papiaments). Voor het eerst werkt Vanta samen met Hedy Tjin, illustrator. Haar werk was al te bewonderen in verschillende magazines en kranten, zoals Trouw, VPRO en Het Parool. Het werken met muziek is voor haar een unicum. Poetry Circle Nowhere is een landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers.

Aanvang: donderdag 18 oktober 2018 20:15 uur
Prijs: vanaf €10
Adres: Maaspodium, St. Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam
Info & tickets: Maastd.nl/papia