Agenda

Passie voor schilderwerk

Vanaf maandag 11 november tot en met vrijdag 6 december exposeren Maria van der Holst en Diny van der Linden in de Middenbeuk van het gemeentehuis. De expositie toont veelzijdig werk met verschillende thema’s en uitwerkingen.

De kunstenaressen maken vooral vanuit hun passie schilderwerken. De passie heeft de twee bijeengebracht. Diny schildert al vele tientallen jaren. “Om mijn creativiteit vorm te geven, heb ik allerlei cursussen gevolgd, waaronder bij Marianne Geerts”, aldus Diny van der Linden. Ze leerde te werken met allerlei materialen, zoals met pastelkrijt, olie- en aquarelverf, maar het werken met acrylverf heeft haar voorkeur.

Fijne combinatie

Maria: “Omdat ik tekenen zo fijn vind, ben ik jaren geleden begonnen met lessen in Mandala tekenen en schilderen. Dat is echt helemaal mijn ding.” Ook heeft Maria allerlei materialen uitgeprobeerd, zoals aquarel en olieverf. “Door de vriendschap met Diny ben ik weer meer gaan schilderen met acrylverf. Samen vormen wij een fijne combinatie. We hebben heel veel lol tijdens het schilderen.”

Om de technieken en mogelijkheden verder te kunnen ontwikkelen volgden ze samen cursussen bij Bart van der Bom en tegenwoordig bij Marjon den Engelsman. Zo blijft het schilderen voor hen beiden een uitdaging.